Magma Topquilt

TOPQUILT:

A topquilt nem más mint a hálózsák ultrakönnyű verziója. Lényegében egy takaró zárt lábzsákkal. Minden olyan rész ki van belőle hagyva ami nélkül  még biztonsággal használható. Nagy előnyt jelent például vándortúráknál, ahol nagyon sokat számít a felszerelés súlya és mérete. Függőágyban használva pedig nincs kényelmesebb és praktikusabb megoldás.

A legfőbb különbség a hálózsáktól a kivágott hátrész és a kapucni hiánya.
Amikor földön alszunk a hálózsák töltetét összepréseljük ahol a derékaljjal érintkezünk. A topquiltnél ez a rész ki van hagyva, hiszen haszontalan súlyt eredményez a töltet kihasználatlansága miatt.
A kapucni helyett egy hőgallér és gumis zsinór segít lezárni a nyak körül a takarót, ezzel megakadályozva a hőveszteséget. A hideg ellen sállal, sapkával, balaklavával lehet védekezni.
Mindent együttvéve akár 30%-kal kisebb súlyú mint egy azonos képességű hálózsák.Ha derékaljjal használjuk akkor gumis hevederek és csatok segítségével le lehet rögzíteni és alatta kényelmesen lehet forgolódni.

 

A KHIBU MAGMA TOPQUILT egy pehely töltetű takaró zárt lábvéggel ami megfelelő szigetelést biztosít minden évszakban. Az egyedi szabással rendelkező, terelőfalas kamra segíti a pehely maximális térkitöltését. Ez a pehely által kitöltött rész, magasság (LOFT) határozza majd meg a quilt komfort értékét. A 15db terelőfalas kamra, a különböző szabásméret és a hőhíd mentes lábzsák gondoskodik a megfelelő szigetelésről. A nyak körüli részt az óriási hőgallérral tudjuk leszigetelni amit a gumis zsinórral tudunk összehúzni.A quilt oldalán lapos csatok találhatóak, ennek a párja a hozzáadott gumis hevederen található, aminek a segítségével kényelmesen és biztonságosan fixálhatjuk derékaljon. Így földön is és függőágyban is használható.
Terelőfalak: A külső és a belső anyag a kamrák szélén nincs összevarrva, hanem egy meghatározott szélességű terelőcsík köti őket össze. Ennek a technikának köszönhetően nem alakulnak ki hőhidak ahol megszűnhet a szigetelés.
Különböző szabásméret: A terelőfalak után úgy tudjuk segíteni a pehely térkitöltését, hogy helyet adunk neki. Ezt úgy tesszük meg, hogy a külső anyagot nagyobbra szabjuk mint a belsőt ezáltal feszítés hatására sem nyomódik össze a LOFT (kitöltött rész).
Elasztikus behúzó rendszer az oldalában(EBR): A quilt mindkét hosszanti oldalán, szélében egy csatornarendszer található. Ebben egy vékony gumizsinór fut és egy rugós szorítóval finomhangolható.
Használata során a quiltünk széleit behúzhatjuk, és ezzel jobb hőszigetelést, magasabb komfortot érhetünk el. Ugyanis, ha mozgunk, forgolódunk a derékaljon, a rendszer blokkolja a hűvös fuvallatok bejutását.

MÉRET: A BASIC Magma Topquiltnek a méretei adottak (190×140/100) Ez a méret 180-185cm-es testmagasságig használható. Van lehetőség egyedi méret rendelésére, hisz eltérő testi adottságaink vannak és méretre igazítással sokat faraghatunk a súlyból illetve hatékonyabbá tehetjük a quilteket.

VÁZ: A vázhoz használt anyagok ultrakönnyű 10D továbbszakadást gátló RIPSTOP nylon. A belső fele kalanderezett ami pehelyállóvá és szélállóvá teszi az anyagot, megtartva a megfelelő légáteresztést. A DWR (tartós víztaszítás) bevonatnak köszönhetően vízlepergető az anyag.

PEHELYTÖLTET: A magma underquiltekbe prémium minőségű  libapehely kerül. A quiltek 750CUIN és 850CUIN töltő erejű pehelyből készülhetnek. A CUIN köbhüvelyk/uncia megmutatja, hogy egy uncia pehely mekkora térfogatot tölt ki. Minél nagyobb a szám annál kevesebb kell belőle azonos értékek eléréséhez.

TOPQUILT ELŐNYÖK:

– könnyű
– kis helyet foglal
– jó szigetelési képesség
– függőágyban használva kényelmesebb egy hálózsákkal szemben

 

MAGMA BASIC

méret: 190×140-100
külső réteg:  10D  ripstop nylon DWR bevonattal
belső réteg: 10D  ripstop nylon DWR bevonattal
töltet: 100% libapehely
töltőerő: 750 CUIN
töltet súlya: 450g
összsúly: 700g
komfort érték: -3
1 db tárolózsák
1 db pihentetőzsák
1 pár gumis heveder csatokkal
ÁRA: 77000Ft

Rendelés illetve egyedi kérések esetén vedd fel velünk a kapcsolatot.

KOMFORT ÉRTÉK MEGHATÁROZÁSA:
Attól, hogy mennyire lesz meleg egy quilt az sok mindentől (kamrák kialakítása, formája, töltőerő stb.) függ, de legkönnyebben a „LOFT” azaz a pehelytöltet kamrában lévő magasságával határozható meg. Ettől ezek még hozzávetőleges értékek, hisz minden ember más metabolizmussal rendelkezik. Tehát nem kőbe vésett, ahogy az EN13537 szabvány is egy iránymutatás. Az általunk készített quiltek komfort határa:

 

KOMFORT ÉRTÉK/ LOFT 0℃/ 50mm -3℃/ 70mm -8℃/ 80mm -15℃/ 110mm
TÖLTET MINŐSÉGE (CUIN) 750 850 750 850 750 850 750 850
TÖLTET MENNYISÉGE (g) 350 200 450 350 650 450 800 550
VÁRHATÓ ÖSSZSÚLY (g) 600 450 700 600 900 700 1050 800

A várható összsúly a különböző alapanyagok használata miatt eltérhet.
Egyedi rendelés esetén az eltérés +- 5-8% is lehet.