Magma Underquilt

UNDERQUILT/FÜGGŐÁGY SZIGETELÉS:

Egy függőágyban aludni akár télen nem sokkal különbözik a földön való alvásnál. Itt is gondoskodni kell a megfelelő szigetelésről. A földön derékaljat használunk mert a talajjal érintkezve a hálózsák töltetét összepréseljük, így megszűnik a szigetelés. Függőágynál szintén összepréseljük a hálózsák töltetét alulról és oldalról is helyenként. Ahhoz, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk, ezeken a helyeken szigetelni kell az ágyat. Az underquilt az ágy alá kerül, ennek köszönhetően nem préseljük össze a benne lévő töltetet így maximális védelmet nyújt akár a legfagyosabb téli éjszakán is.

A KHIBU MAGMA UNDERQUILT egy pehelytöltetű szigetelő réteg függőágy alá. Vitathatatlanul a legjobb formája a függőágy szigeteléseknek a pehelytöltet sokoldalúsága miatt (könnyű súly, jó szigetelési képesség, kis csomagméret)

10 DB egyedi szabással rendelkező, terelőfalas kamra segíti a pehely maximális térkitöltését.
Ez a pehely által kitöltött rész, magasság (LOFT) határozza majd meg a quilt komfort értékét. Az oldalain végigvezetett gumis felfüggesztés a test mellett tartja a quilt szélét, ezzel megakadályozza  a hőveszteséget. Mindkét végén óriási hőgallér gondoskodik a megfelelő szigetelésről. Természetesen itt is gumis zsinórral zárhatjuk a végeket. Az Underquilt egyféleképpen köthető fel, meghatározott fej és láb felöli résszel rendelkezik. A karabinerek segítségével egyszerűen rögzíthetjük az ágy alatt, a zsinór szorítók segítségével pedig a megfelelően beállíthatjuk.

KIALAKÍTÁS: A Magma underquiltnek egyedi meghatározott formája van. A fej felöli rész szélesebb, ami a láb felé enyhén szűkül, ezért fontos, hogy megfelelő irányba kössük fel. Ez az egyedi forma segít a szigetelés hatékonyságában. A kamrák kialakításánál olyan technikákat használunk mint a terelőfalak és a különböző szabásméret.
Terelőfalak: A külső és a belső anyag a kamrák szélén nincs összevarrva, hanem egy meghatározott szélességű terelőcsík köti őket össze. Ennek a technikának köszönhetően nem alakulnak ki hőhidak ahol megszűnhet a szigetelés.
Különböző szabásméret: A terelőfalak után úgy tudjuk segíteni a pehely térkitöltését, hogy helyet adunk neki. Ezt úgy tesszük meg, hogy a külső anyagot nagyobbra szabjuk mint a belsőt ezáltal feszítés hatására sem nyomódik össze a LOFT (kitöltött rész).

MÉRET: A BASIC Magma underquiltnek a méretei adottak (200×120/100) Ez a méret 185-190cm-es testmagasságig használható. Van lehetőség egyedi méret rendelésére, hisz eltérő testi adottságaink vannak és méretre igazítással sokat faraghatunk a súlyból illetve hatékonyabbá tehetjük a quilteket.

VÁZ: A vázhoz használt anyagok ultrakönnyű 10D továbbszakadást gátló RIPSTOP nylon. A belső fele kalanderezett ami pehelyállóvá és szélállóvá teszi az anyagot, megtartva a megfelelő légáteresztést. A DWR (tartós víztaszítás) bevonatnak köszönhetően vízlepergető az anyag.

PEHELYTÖLTET: A magma underquiltekbe prémium minőségű  libapehely kerül. A quiltek 750CUIN és 850CUIN töltő erejű pehelyből készülhetnek. A CUIN köbhüvelyk/uncia megmutatja, hogy egy uncia pehely mekkora térfogatot tölt ki. Minél nagyobb a szám annál kevesebb kell belőle azonos értékek eléréséhez.

 

UNDERQUILT ELŐNYÖK:

– könnyű

– kis helyet foglal

– jó szigetelési képesség
Amellett, hogy megfelelő biztonságot nyújt, könnyű felkötni és sokkal kényelmesebb

mint mondjuk egy derékalj.

 

MAGMA BASIC:

méret: 200×120/100

külső réteg: 10D ripstop nylon DWR bevonattal

belső réteg: 10D nylon DWR bevonattal

töltet: magyar libapehely

töltőerő: 750 CUIN

töltet súlya: 450g

összsúly: 700g

komfort határ: -3

1 db tárolózsák

1 db pihentetőzsák
ÁRA: 70000Ft

 

Rendelés illetve Egyedi kérések esetén vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

KOMFORT HATÁR MEGHATÁROZÁSA:
Attól, hogy mennyire lesz meleg egy quilt az sok mindentől (kamrák kialakítása, formája, töltőerő stb.) függ, de legkönnyebben a „LOFT” azaz a pehelytöltet kamrában lévő magasságával határozható meg. Ezek hozzávetőleges értékek, hisz minden ember más metabolizmussal rendelkezik. Tehát nem kőbe vésett, ahogy az EN13537 szabvány is egy iránymutatás. Az általunk készített quiltek komfort limit hőmérséklete:

KOMFORT HATÁR/ LOFT 0℃/ 50mm -3℃/ 70mm -8℃/ 80mm -15℃/ 110mm
TÖLTET MINŐSÉGE (CUIN) 750 850 750 850 750 850 750 850
TÖLTET MENNYISÉGE (g) 350 200 450 350 650 450 800 550
VÁRHATÓ ÖSSZSÚLY (g) 600 450 700 600 900 700 1050 800

A várható összsúly a különböző alapanyagok használata miatt eltérhet.
Egyedi rendelés esetén az eltérés +- 5-8% is lehet.