Felhasznált anyagok

A termékek, a felhasználási területükből adódón olykor extrém körülményeknek vannak kitéve. Ez a fajta igénybevétel megköveteli a legmagasabb minőséget a felhasznált anyagok tekintetében. A folyamatos fejlesztés mellett napjaink legkiválóbb alapanyagait kutatom fel és használom.

X-PAC LITESKIN LS07

Az új LITE SKIN szövetnek köszönhetően további távlatok nyílnak táskák és tárolók terén.Nem szőtt poliészter és pigmentált poliésztergyanta keveréke ami egyedülálló márványos felületet hoz létre. Jó víz és szennyeződés állósággal rendelkezik. Ez a fajta LS07 könnyű és egyben rugalmas a belső 70D ripstopnak köszönhetően, ami nagyon jó választás ultrakönnyű táskák és tárolók anyagának.

X-PAC™ X21

Az X-Pac™ X21 egy rendkívül tartós laminátum, mely könnyű mégis nagy szakítószilárdsággal, kopásállósággal bír. Mivel kicsit merevebb anyag ezért tökéletes táskák, tárolók stb. készítéséhez.
Összetétele 210D nylon + polyester X-PLY® + 0.5 mil PET film
Vízállósága több mint 5000mm

Dyneema®/Nylon 210den, 160g/nm

Ezt a 160g/nm-es Nylont Dyneema szálak erősítik aminek köszönhetően strapabíró és szakadásálló. A PU bevonatnak köszönhetően pedig vízálló.

DCF
(®DYNEEMA COMPOSITE FABRIC)

A DCF-et a az ultraerős ®Dyneema (cuben fiber) szálak teszik különlegessé. A dyneema az extrém magas szakítószilárdságot az ultrakönnyű súllyal egyesíti.  A sztenderd DCF minden oldalán sima poliészterbevonat található, ami vízállóvá teszi az anyagot, emellett ellenálló az UV sugárzássál és a kémiai anyagokkal szemben is.

 

DYNEEMA® ZSINÓR:

A dyneema a világ legerősebb és egyben legkönnyebb szálaként ismert, 15-ször erősebb az acélnál. Hidrofób azaz nem szívja magába a vizet, fennmarad a víz tetején. A felhasználása széleskörű ahol számít az élettartam, a megbízhatóság, teljesítmény.

RIPSTOP POLIÉSZTER:

Magas továbbszakító szilárdsággal rendelkező poliészter, Khibu Tarpok (ponyvák) és tárolózsákok alapanyaga.

RIPSTOP NYLON:

Magas továbbszakító szilárdsággal rendelkező ultrakönnyű  nylon aminek nagyon finom a tapintása ezért tökéletes Under és TopQuilteknek egyaránt.. A kalanderezés miatt pehelyálló és szélálló, a DWR bevonatnak köszönhetően légáteresztő és vízlepergető. Magma Quiltek vázai készülnek belőle.

20D NYLON:

Ultrakönnyű  nylon aminek finomabb a tapintása a poliészternél ezért tökéletes Under és TopQuilteknek egyaránt.. A kalanderezés miatt pehelyálló és szélálló, a DWR bevonatnak köszönhetően légáteresztő és vízlepergető. Magma Quiltek vázai készülnek belőle.

NOSEEUM MESH:

A Noseeum egy könnyű, mégis tartós, mikrószövésű háló, amely kiváló védelmet nyújt a szabadban. Feszes szövéssel és szabálytalan mintával készült Noseeum védelmet nyújt a legkisebb kártevővel szemben is.  NIRVANA függőágy egyik alapanyaga.

70D RIPSTOP NYLON:

Egy könnyű ám mégis tartós sűrű szövésű nylon. Vízlepergető és egyben légáteresztő ezért kiválóan használható függőágyhoz. (160kg teherbírás) NIRVANA függőágy egyik alapanyaga.

1.6 HYPER D DIAMOND RIPSTOP:

HyperD Diamond Ripstop ( A HyperD TM a Ripstopbytheroll által kifejlesztett ultrakönnyű, gyémánt rácsos RipStop nylon.  A sztenderd négyzetrácsos RipStophoz képest a HyperD sokkal erősebb és finomabb a tapintása. ) NIRVANA függőágy alapanyag. 135Kg teherbírással (300lbs)

PERTEX QUANTUM:

Egy nagyon könnyű mégis sűrű hálós szerkezettel rendelkező ripstop nylon. A kalanderezés miatt pehelyálló és szélálló, a DWR bevonatnak köszönhetően légáteresztő és vízlepergető. Magma Quiltek vázai készülnek belőle.

2.5mm KEVLAR (ARAMID) ZSINÓR:
Magas szakítószilárdsággal, jó kopásállósággal rendelkező zsinór aminek a megnyúlása elhanyagolható. Ellenáll minden kémiai hatásnak, szinte elpusztíthatatlan, ebből kifolyólag vágása is nehézkes. Tökéletes választás pl. ponyva vagy függőágy gerincének használva, hiszen megnyúlás nélküli, feszes alapot kapunk. Emellett használható minden olyan tevékenységhez ahol számít az élettartam és a megbízhatóság.

Burkolat: 100% para-aramid dtex 1670
Betét: 100% Aramid (kevlar)
Szakítószilárdság a vizsgált mintadarabra vonatkozólag:

F>=4800 N (480 Kg)

PEHELYTÖLTET:

A levegő megkötése által szigetel és melegen tartja a testünket. Töltőerő szerint osztályozzák (FILL POWER). Ezt a pehely mérete, szálak nagysága, annak érettsége befolyásolja. Minél sűrűbb annál rugalmasabb, nagyobb teret kitöltve jobb szigetelő réteget hozva ezzel létre. A töltőerőt CUINban mérik (köbhüvelyk/uncia) Megmutatja, hogy egy uncia pehely, hány köbhüvelyk térfogatot tölt ki. 300-tól egészen 850+ CUIN töltőerővel rendelkezhet a pehely amit laboratóriumi körülmények között mérnek ki. MInden KHIBU Quilt pehelytöltettel készül, ezzel maximális védelmet nyújt a hideg ellen.